Raaputa ja voita

Kosmetiikkafirma lähestyi taas postitse.

Voin osallistua arvontaan. Etsi salkun kuva kirjekuoresta ja raaputa siinä oleva pinta. Irrota esiin raaputtamasi numerosarja ja kiinnitä tilauslomakkeessa sille varattuun kohtaan. Osallistumalla Sinulla, Täti, on mahdollisuus voittaa tämä auto sen takapihalla keula alaviistossa retkottavan merenvihreän vuoden 2001 Lada Samaran tilalle.

Aamutakki toimitetaan tilauksesi mukana. Etsi kuoresta muoviin pakattu kangasnäyte, jotta voit tunnustella miten ihanan aamutakin saat. Minulla on ennestään aamutakki, nyppyyntynyt beige fleece, johon olen kiintynyt. Tilkku on vaikea saada esille muovista ja joudun turvautumaan hampaisiin.  Pehmeyden voi itse tuntea. Kuvassa malli ulottuu puolireiteen, tädin entinen nilkkoihin. Väri on luunkeltainen, kuten tädin iän kellastama hammaskalusto. Näillä etuhampailla ei sitten enää haukata jälkiuunileipää, sanoi hammaslääkäri, kun etuhammas lohkesi.
Minua kiitetään uskollisesta asiakkuudesta kahdella ylimääräisellä tarralla, joilla voin saada kuvastossa olevan tuotteen 50% alennuksella ja vielä toisen tuotteen  ½ hintaan, kiinnitän vain tarrat. Nämä ovat tuntuvia alennuksia.

Ohessa myös ilmainen tuotenäyte, joka tädin tulee levittää kasvoilleen. Innovatiivisista uutuuksista on erillinen esite, josta postimerkin kokoisia tuotekuvia irrottamalla ja kostuttamalla ynnä niille varattuun kohtaan liimaamalla saa tuotteet huomattavalla alennuksella.

Kuoressa on kaikille, myös vähemmän uskollisille asiakkaille, joukko tarroja. Niillä voi tilata tuoteluettelosta kaksi yhden hinnalla, 50% alennuksella tai puoleen hintaan. Irrota vain laput ja liimaa ne tilauslomakkeeseen niille osoitettuun kohtaan. Eikö nämä ole sama asia, puoleen hintaan, 50% alennuksella ja kaksi yhden hinnalla?
Viidennessä irtiratkottavien tai vedettävien lappusten paperissa on siinäkin tuotteita huomattavalla alennuksella, halvin ei maksa enempää kuin 1,90. Täti kertoo hintoja kuudella, eurot markoiksi. Marketista hyvältä tuoksuvan nestesaippuan saa alle eurolla, siis jotain päälle neljä markkaa. Postimyyntikosmetiikan erikoistarjouksessa 200 millilitraa nestesaippuaa maksaa yli 50% alennuksella 11 markkaa ja 90 penniä päälle eli jotain 12 markkaa.

Tuotteet on hinnoiteltu niin, että ne ovat tädin vanhan algebran mukaan kalliita. Puoleen hintaan on toisaaltai reilu alennus. Puoleen hintaan tarjoukset ovat silti kalliimpia kuin vastaavat tuotteet kempparissa tai marketissa. Mutta iso alennus tuo 50%. Nyt vedotaan tätiin syvälle juurtuneeseen säästäväisyyteen ja haluun varastoida pahan päivän varalle, saippuaa ainakin tarvitaan joka päivä.

Täti näpertelee pitkään. Pitää raaputtaa tuo, irrottaa ja kiinnittää lomakkeesta toiseen. Nyppiä katkoviivaa pitkin ja liimata tilauslomakkeeseen. Tästä riviltä tilaat Aina edullisewt tuotteen normaalihintaan. Firman liikeidea perustuu käsityöharrastukseen. Kosmetiikkayritys panee samaan kirjekuoreen  raaputettavaa, tuotenäytteen, kangasnäytteen, tarroja ja nuolemalla liimattavia kosmetiikkapostimerkkejä ja yhden paksumman vihkosen lisäksi vielä esitteen aamutakista, autosta, uutuuksista ja kaikki nämä laput eri kokoisina.

Kun on käyttänyt runsaasti aikaa tarkkuutta ja huolellisuutta vaatineeseen käsityöhön ei sitä ei voi panna roskiin. Tädit panevat talteen myös lasten tekemät kuusenkoristeet, äitienpäiväkortit, vanhat puhkihangatut laskuvihot ja Estoniat, joita lapset rakensivat polttopuuksi sahattujen lautojen kappaleista tätilässä ja uittivat pesuvadissa saunapäivinä.

Taitan tilauslomakkeen kuoreen, liimaan kuoren, puen liukuestekengät, vien postilaatikkoon ja laitan heijastinklipsin laatikon ulkopuolelle. Maksuaikaa saa 1-3 kuukautta ja jos tilaa yli 33 eurolla, ei tarvitse maksaa lähetyskuluja. Siinä säästää.

Ennen puoltapäivää aamuvirkku täti havahtuu. Hän pukee nopeasti liukuestesaappaat ja kiirehtii postilaatikolle. Onneksi klipsi on vielä siinä, posti ei ole tullut ja mennyt.

Täti on säästäväinen ihminen.

Kommentti artikkeliin “Raaputa ja voita”
  1. aleksi tuupanen sanoo:

    olishan se joskus kiva voittaa kun ei o ikinä napsahtanu 2e enempää

Jätä kommentti

css.php