Pölypunkeista patjamatoihin

Enää tädin ei tarvitse piiskata täkkejä ja patjoja pakkaslumessa. Uudet vuodevaatemateriaalit ovat hävittäneet pölypunkit. Kirppuja ei ole edes tädin koirassa ja kissassa, mitä nyt kesällä punkkeja. Naapuriapu toimii Nihattulassa myös eläimellisissä asioissa. Täti vaan menee koiran ja punkkipihtien kanssa naapurin pihaan ja pitelee koiraa aloillaan, että naapurin setä saa kierrettyä punkit irti.

Tädin siivousvimma ja kiukku kohdistuu nykyisin patjamatoihin.

Patjamatoja on löydetty suomalaisten lasten vuoteista. Tädillä on puutarhassa kolme kompostia Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän luvalla. Jos kuiviketta ei muista laittaa ja kompostia käännellä, on perunasopan lopussa matoja muutamassa päivässä. Tai ei ne mitään matoja ole, vaan kärpäsen toukkia. Pilkkimiehille niitä varta vasten kasvatetaan ja myydään pyöreissä pikku rasioissa, joissa ne tarmokkaasti möyrivät sahajauhon seassa punaisiksi värjättyinä.

Täteihin tässä ensimmäiseksi vedotaan, kuten aina kun on lasten asiat huonosti. Pitäisi ruveta kylämummiksi, viikonloppumummolaksi tai jos tädillä on oma setä, tulee harkita myös sijaisperheeksi ryhtymistä. Vaatimukset ei ole suuret, kunhan on tasapainoinen ja tervejärkinen lapsista välittävä aikuinen. Sitä perustädit ovat, poikkeukset vain vahvistavat säännön.

Tädit ottavat mielellään esille kuumaa vettä, saippuaa ja juuriharjan ja tekevät mitä kulloinenkin lika vaatii. Mutta nyt tahra on syvälle syöpynyt. Yksityinen tarmokkuus ja hyväntekeväisyys on kuin ämpärillinen kuumaa saippuavettä Vanajassa.

Mielenterveyskuntoutujat on jätetty oman onnensa nojaan. Terveyskeskuksissa ei ole mielenterveyshoitajia, jotka voisivat tehdä kotikäyntejä.  Kodinhoitajia ei saa, vaikka perhe on jaksamisen äärirajoilla eikä itse pysty palkkaamaan apua. Alkoholiongelmaiset sen sijaan saavat maksusitoumuksen laitokseen, jossa voivat levätä muutaman viikon, että jaksavat taas ryypätä lisää. Sen sijaan kalliimpiin ja tehokkaampiin hoitoihin ei maksusitoumuksia heru, ainakaan Hämeenlinnassa. Huumeidenkäyttäjien pakkohoidosta on turha hurskastella kun todellisuus on se, etteivät edes huumevieroitukseen itse haluavat mahdu hoitopaikkoihin.

Tästä niitä patjamatoja tulee.

Lisääntymisoikeus kuuluu luovuttamattomiin ihmisoikeuksiin. Patjamato-ongelma kenties ratkeaa niin, että kaikkien alkoholistien, narkomaanien, masentuneiden tai muulla tavoin huonossa hapessa olevien ja köyhyysrajan alapuolella elävien suomalaisten huoltajien lapset otetaan huostaan ja sijoitetaan tätilöihin halki Suomenniemen.

Jätä kommentti

css.php